12 ideeën voor het wisseluurtje

In het onderwijs is het wisseluurtje een terugkerend onderdeel in het schooljaar. In dit bericht vind je 12 ideeën voor het wisseluurtje.

 1. Kaart en postzegel
  Geef ieder kind een envelop met het adres van de school mee. In de envelop zit een postzegel of je plakt de postzegel al op de envelop. Het is de bedoeling dat alle kinderen een kaartje sturen tijdens de zomervakantie. Dat hoeft niet perse een vakantiekaartje te zijn want er zullen genoeg kinderen zijn die thuis blijven, zij sturen ook een kaartje. Na de vakantie heb je meteen iets om over te praten en er is iets persoonlijks van de kinderen in de klas
 2. Luchtballon
  Een aantal jaar geleden hebben de kinderen de luchtballon van jufjoanne.nl gemaakt. De kinderen schrijven hun doelen op de bladen en maken daarna de luchtballonnen. Leuk om op te hangen na de zomervakantie.
 3. Over mij
  Er zijn genoeg templates te vinden. Op dit blad schrijven de kinderen wie ze zijn en zo maakt de leerkracht kennis met de kinderen. Zelf heb ik ook een template gemaakt. Hier vind je de link.
 4. Verjaardagskalender
  Maak tijdens het wisseluurtje alvast een begin aan de verjaardagskalender. Er zijn genoeg leuke verjaardagskalenders te vinden. Hier vind je een link naar de verjaardagskalenders die ik ooit gemaakt heb.
 5. Wat is waar?
  Tijdens het wisseluurtje staat ook kletsen vaak op de planning. Speel het spel ‘wat is waar?’ met de kinderen. Geef de kinderen een wit A4tje en laat ze 2 onwaarheden en 1 waarheid over zichzelf opschrijven. Doe dit zelf ook en het raden kan beginnen.
 6. Legopoppetje of andere avatar. Laat de kinderen een poppetje inkleuren en hang deze op in de klas na de zomervakantie.
 7. Doelenblad
  Geef de kinderen een doelenblad en laat de kinderen bedenken welke doelen ze willen behalen volgend schooljaar
 8. Puzzelstuk
  Geef ieder kind een puzzelstuk, alle puzzelstukken horen in elkaar.
 9. Ik heb/ wie heeft?
  Maak kaartjes van alle namen van de kinderen en hun schoolfoto’s van vorig schooljaar. Geef ieder kind een kaartje en laat iedereen de goede naam bij de foto zoeken.
 10. Verhaal schrijven
  Laat de kinderen een verhaal schrijven over zichzelf, leuk om te lezen en op deze manier kennis te maken met de kinderen
 11. Ballon
  Geef alle kinderen een ballon mee met een kaartje. Op het kaartje schrijf je dat de kinderen in de zomervakantie op de foto gaan met de ballon en dat de ouders de foto sturen naar de leerkracht. Zo hangt er meteen een foto van de kinderen in de klas na de zomervakantie
 12. #goals
  Laat de kinderen het #goals blad invullen en goed nadenken wat ze volgend jaar willen gaan bereiken.

Nummer 1: Kaart en postzegel

Nummer 3: Over mij

Nummer 12: #Goals

Nummer 2: Luchtballon

Nummer 11: Ballon

Nummer 7: DoelenbladGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *