De Tweede kamer verkiezingen

Op woensdag 17 maart mag er weer gestemd worden in Nederland. Dit keer stemmen we voor de Tweede kamer verkiezingen.

Zelf vind ik het belangrijk om de kinderen van de bovenbouw hier kennis van te laten nemen. Op deze manier leren de kinderen hoe de democratie van Nederland in elkaar zit en leren ze een mening vormen wat betreft de politiek.

Burgerschap is de manier waarop mensen deelnemen aan de maatschappij. In Nederland is dat met respect voor elkaar, voor de democratie en de rechtsstaat en voor de vrijheden die iedereen heeft. Maar niet alle leerlingen reageren enthousiast als het woord ‘politiek’ valt. Leerlingen vinden politiek vaak moeilijk en ze hebben niet het idee dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen.

Onderaan kan je een project downloaden wat uit te voeren is voor de bovenbouw. Voor de groepen 5 t/m 8.
Dit is een project waarbij je als leerkracht zelf kan bepalen welke lessen/opdrachten je wel of niet doet. De informatielessen zijn de lessen die de meeste informatie bevatten, de informatie is uitgelegd op een manier die de kinderen begrijpen.
Aangezien het lesprogramma op de meeste scholen behoorlijk strak is in verband met het thuisonderwijs door Corona, zou je ervoor kunnen kiezen om een aantal opdrachten niet uit te voeren. Of verdeel het project over 2 weken, zo heb je genoeg tijd voor het project.

Als je het project uit gaat proberen dan hoor ik graag wat je mening erover is. Reacties kan je hieronder achterlaten, bedankt alvast

Project Tweede kamer verkiezingenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *