Verjaardagskalender midden/bovenbouw

Ieder jaar is het voor mij weer een leuke uitdaging wat voor verjaardagskalender ik in de klas op wil hangen. Deze ideeën zijn gebaseerd op de midden/bovenbouw.

Hieronder een aantal leuke ideeën.

Happy Birthday
Laat alle kinderen een muzieknoot inkleuren en plak deze op volgorde van de maanden op. Zelf ben ik niet zo muzikaal maar je zou de muzieknoten ook nog op kunnen hangen zoals de notenbalk er echt uitziet bij het liedje Happy Birthday.

Verjaardagskalender

Avatar
Ieder kind maakt een avatar van zichzelf. Dan schrijven ze hun eigen naam op een wit vel en daar plakken ze de avatar op. Zelf heb ik ze op een vel geplakt. Alle maanden op volgorde plakken en klaar. De Avatars hebben we gemaakt via de website avachara.com.

Verjaardagskalender
Verjaardagskalender

Happy Birthday Black
De onderstaande verjaardagskalender heb ik 1 jaar gehad maar zelf vond ik deze het minst leuk. De kinderen knutselen zelf niets en dat vind ik jammer. Heb je weinig tijd dan is dit de ideale verjaardagskalender.

Verjaardagskalender

Foto met kroon
De onderstaande verjaardagskalender heb ik zowel in de middenbouw als bij de kleuters gebruikt. Maak een foto van ieder kind of gebruik de schoolfoto en ieder kind versiert zijn eigen kroontje en deze plak je op de foto. Zelf vond ik de foto’s in het kleur het leukst maar daar heb ik geen foto van.

Knijpers
In de zomervakantie heb ik een stuk hout geverfd en hier alle maanden in het engels op gezet. Daarna met nietjes aan de onderkant lintjes eraan vast gemaakt en knijpers gekocht. De kinderen hebben deze knijpers zelf geverfd en hun geboortedag erop gezet en daarna mochten de kinderen deze aan het lint hangen. Het was wel even schatten geblazen waar de knijper moest hangen omdat het cijfer 24 niet bovenaan hangt.
Het lint had ik gekocht bij de Action.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *