Recensie Grimwoud

Via uitgeverij De Fontein heb ik het boek ‘Grimwoud’ opgestuurd gekregen.
Hieronder lees je wat ik van het boek vond.

Gegevens van het boek:
ISBN: 9789026170478
Zelfleesboek/voorleesboek
255 bladzijdes
Hardcover
Officieel vanaf 9 jaar

Informatie over het boek:
Het boek is vertaald vanuit het Engels. Hierdoor zijn sommige situaties anders als dat wij deze kennen in Nederland. De oorspronkelijke titel is ‘Dreadwood’.

Waar gaat het boek over?
Het boek gaat over 4 studenten die op zaterdag moeten terugkomen op school om na te blijven. Al snel gebeuren er vreemde dingen. Er verdwijnen dieren, ze moeten opdrachten doen die niet horen bij het nablijven en dan opeens is hun leraar weg! Na een tijdje blijkt dat alle 4 de kinderen iets met elkaar te maken hebben, maar wat heeft de conciërge met hun te maken? Er moeten snel keuzes gemaakt worden, ze moeten samenwerken en echt eerlijk zijn naar elkaar om deze dag te overleven. Overleven? Ja! zulke grote dieren heeft niemand ooit gezien!

Wat vind ik van het boek?
Het duurt niet lang voordat je helemaal in het boek zit. Je wordt meteen helemaal meegezogen in het verhaal. Het is een fijn verhaal om te lezen alleen waren er een aantal grapjes/situaties die kinderen niet altijd begrijpen. Daarom zou ik de leeftijdsgrens iets aanpassen want op de basisschool snappen de kinderen niet altijd hoe het leven op de middelbare school eruit ziet. Het is geschreven vanuit een jongen maar door de achtergronden van de anderen leer je alle personages goed kennen. Het boek leest fijn weg en is echt wel spannend. Je wilt blijven lezen!

Dit boek zou ik aanraden aan goede lezers uit groep 8.

Hartelijk dank aan uitgeverij de Fontein voor het toesturen van dit boek.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *