The Marshmallow Challenge

In het begin van het jaar doe ik iedere dag een opdracht met de klas die te maken heeft met de gouden weken. Ook de marshmallow challenge is zo’n opdracht.

Hieronder vind je de uitleg

Wat heb je nodig per groepje:
– 20 ongekookte spaghettislierten
– dun touw
– schilderstape
– 2 marshmallows (bij de originele challenge gebruik je maar 1 marshmallow)

Zelf heb ik ervoor gekozen om de groep te verdelen in 6 groepen. Dan heb je de bovenstaande producten nodig x 6. Dit heb ik gedaan omdat de groep bestaat uit 31 kinderen. Tijdens deze challenge werken de kinderen dan samen met 5 kinderen.

Wat moet je doen?
Eigenlijk is de uitleg heel simpel, maak binnen 20 minuten een zo hoog mogelijke constructie. Na 20 minuten stop je de tijd en kijk je bij welk groepje de toren het hoogst geworden is. Zelf bespreek ik ook altijd even hoe de samenwerking gegaan is.

Als de kinderen het erg lastig vonden kan je altijd dit filmpje laten zien. Studenten van vele jaren ouder vinden dit ook een hele moeilijke opdracht, vaak zie je dat kinderen een stuk verder gekomen zijn. https://www.youtube.com/watch?v=rC3wcwDQfmI

Hieronder een filmpje waarom kinderen deze challenge beter doen dan een team studenten. https://www.youtube.com/watch?v=7BExiT0JFGg

marshmallow challenge

Ben je op zoek naar nog meer leuke opdrachten voor de gouden weken?
Klik dan eens op de link hieronder
Gouden weken – de gepeste appel
Gouden weken – Ormi de pig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *