Story Map

Tijdens de lessen Engels merk ik dat soms de niveauverschillen behoorlijk zijn. Daarom zoek ik steeds nieuwe opdrachten waarbij kinderen op hun eigen niveau kunnen werken maar waar ze wel de Engelse taal goed aangeboden krijgen, een story map is ideaal hiervoor.

Wat is een Story Map?
Letterlijk vertaald is het een verhalenkaart. De kinderen leren de opbouw van een verhaal herkennen, letten hierbij op waar het verhaal zich afspeelt en wie er in het verhaal voorkomen.

Hoe gebruik je een Story Map?
Tijdens de les Engels leg ik eerst uit wat alle onderdelen zijn van een Story Map. Dan begin ik met het voorlezen van een Engels prentenboek/ verhaal. Tijdens de eerste keer voorlezen moeten de kinderen kijken naar het boek. Daarna lees ik het boek nogmaals voor en mogen de kinderen de Story Map al invullen. Het invullen mogen ze op hun eigen niveau doen. Sommige kinderen tekenen alles, andere kinderen schrijven er voorzichtig woordjes bij in het Engels en andere kinderen tekenen niet en schrijven hele Engelse verhaaltjes. Uiteindelijk heb ik het prentenboek 5 keer voorgelezen.

Het bestand is hier te downloadenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *