Van ALBATROS tot ZEBRA

Vorig school ontving ik de dieren encyclopedie ‘van albatros tot zebra’ van Fontaine Uitgevers. Een boek vol weetjes over wel 300 dieren. Kende jij al deze dieren?

Dit schooljaar is het boek de klas in gegaan en wat lezen de kinderen er graag in. Het boek wordt gebruikt om heerlijk in te kijken, om onderwerpen voor spreekbeurten op te doen en om informatieve teksten uit te halen.

Ik geef jullie een kijkje in dit te gave boek.
Zoals ik eerder al schreef is de titel van het boek: van albatros tot zebra. Het is een dieren encyclopedie geschreven Jules Howard en Jarom Vogel. Jules Howard is schrijver en wetenschapspresentator, dieren zijn zijn favoriete onderwerp. Jarom Vogel is illustrator, ontwerper en kunstenaar. Hij maakt zijn tekeningen zowel digitaal als met potlood en verf.

Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken. De dieren zijn onderverdeeld in de verschillende categorieën zoals de ongewervelden, vissen, reptielen, amfibieën, vogels en zoogdieren. Voordat het hoofdstuk begint wil de schrijver je uitleggen wat bijv. een amfibie is en daarna volgen heel veel verschillende dieren die in deze categorie vallen.

Hier kan je het boek bestellen

van albatros tot zebra

Ben je op zoek naar meerdere boeken voor in de klas? Neem dan eens een kijkje op de volgende pagina’s.

Voorleesboeken groep 5

Voorleesboeken groep 6

pamper

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=49799&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fpampers-premium-protection-luiers-maat-3-204-stuks-maandbox%2F9200000058374506%2F&name=Pampers%20Premium%20Protection%20Luiers%20-%20Maat%203%20(6-…”>Pampers%20maat%203</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *