Tijdcapsule

*********************************************************************************************************************************************************

Vaak lees ik verhalen van leerkrachten die een tijdcapsule gemaakt hebben met kinderen. Deze tijdcapsule verstoppen ze dan ergens in de grond en graven ze op een later tijdstip weer op.

Aan het begin van het jaar is het leuk om met je nieuwe klas een tijdcapsule te maken. Ook dit jaar heb ik dat samen met mijn duo-collega gedaan. De kinderen kregen een formulier dat ze in mochten vullen. Na het invullen zijn alle formulieren in een buis gegaan en deze buis hebben we opgehangen in de klas. De buis hebben wij aan het plafond gemonteerd zodat echt duidelijk is dat niemand daarbij kan. Hier vind je de PVC buis die wij gebruikt hebben.

Aan het einde van het jaar halen wij de buis van het plafond samen met de kinderen. Dan bespreken we of de kinderen gegroeid zijn dit jaar, wat hebben ze geleerd? En natuurlijk hebben ze hun eigen doel behaald. Wij kiezen ervoor om dit formulier toe te voegen aan het ik werkstuk dat de kinderen altijd maken in groep 8.

De werkbladen kan je hier downloaden.

Vind je het leuk om ook nog andere artikelen te lezen over het begin van het schooljaar?
Kijk dan ook eens hier

Tijdcapsule


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *