Voorleesboeken |Groep 6

Hieronder 10 leuke voorleesboeken voor groep 6


1. De verschrikkelijke badmeester –> Jozua Douglas
Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes.
Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. Dan ontdekt Lev dat Brulboei een kind heeft ontvoerd. Met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie. Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren?

Bron: Bol.com

2. Hoe tem je een draak –> Cressida Cowel
Stikkum Stoere Steurkop de Derde, zoon van de Vikinghoofdman van de Stam van de Harige Hufters, is niet zo stoer als zijn naam. Zijn leeftijdsgenoten zijn stuk voor stuk veel stoerder en ze noemen hem dan ook Waardeloos. Om bij de stam te horen moeten alle jongens een draak vangen en trainen. Stikkum heeft een kleine, tandenloze draak meegebracht en wordt door iedereen uitgelachen. Hij is echter de enige die Draaks kan praten…

Bron: Bol.com

3. De heksen –> Roald Dahl
Nadat zijn beide ouders bij een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen, wordt de 7-jarige ik-figuur opgenomen door zijn Noorse grootmoeder, waarna ze samen in Engeland gaan wonen. Daar wonen de gemeenste heksen van de wereld. Heksen zijn overigens gewone vrouwen die men slechts aan kleine details kan herkennen. Grootmoeder is een expert op het gebied van de ‘heksuologie’ en maakt haar kleinzoon deelgenoot van deze kennis. In Engeland komt hij midden in een heksencongres terecht. Hij wordt veranderd in een muis en beleeft fantastische avonturen.

Bron: Bol.com

4. De wraak van de meester dief –> Thijs Goverde
Falco wordt op wonderlijke wijze geboren in de stad Duim. Op 3-jarige leeftijd wordt hij ontvoerd om opgeleid te worden tot dief. Door te zeggen dat hij de zoon van de baron is in plaats van zijn beste vriend Ekster, wordt hij bevrijd en leeft hij in weelde. De wraak van Ekster is echter zoet.

Bron: Bol.com

5. Meester Jaap –> Jacques Vriens
Meester Jaap is de allerleukste meester van Nederland. In zijn klas is het nooit saai: hij deelt spekkies uit, haalt een kip in de klas en begint een appelmoesfabriek. Maar ook bij minder leuke dingen probeert meester Jaap op zijn manier te helpen.

Bron: Bol.com

6. Juffrouw Pots –> Tosca Menten
Kaya (11) heeft bij haar geboorte een tip van haar tante Greet gekregen in een dagboekje: ‘Als je iets doet, doe het dan goed. Als je niets doet, geniet er dan van’. Kaya past deze tip toe, met een kleine verandering: ‘Als je iets niet goed kunt doen, doe dan niets’. Na veel vergeefse pogingen om iets net zo goed te doen als haar perfecte broers, is ze in winterslaap gegaan. Haar vriend Simon heeft net als Kaya te maken met beroerde omstandigheden: hij is dom en dik. Ook hij voert op school niets uit. Kaya en Simon zitten in groep zeven bij juffrouw Francien, maar de juffrouw gaat trouwen en verhuizen. Stel op sprong wordt juffrouw Pots aangenomen. Ze is afschuwelijk, chagrijnig en geeft veel straffen. Kaya en Simon worden wakker uit hun winterslaap. Juffrouw Pots moet weg!

Bron: Bol.com

7. GVR –> Roald Dahl
Sofie ligt ’s nachts in bed, maar slaap is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een reus zo hoog als een huis, die haar uit bed plukt en ontvoert! Maar Sofie heeft geluk. Deze Grote Vriendelijke Reus spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen weer veilig in hun bed kunnen liggen.

Bron: Bol.com

8. Het geheim van groep 6 –> Gisette van Dalen
Het is helemaal niet gezellig op het schoolplein van Bram en Tijs. Waarom doet Marco uit groep 8 zo vervelend? Na een flinke vechtpartij wordt het
ineens duidelijk: Marco heeft een probleem! Een heel vervelend probleem. Tijs, Bram én hun klasgenoten uit groep 6 besluiten hem te helpen. Maar
niemand mag het weten. Zelfs meester Rien niet. De klas denkt na over een plan. Bram en Tijs zijn er vast van overtuigd dat de metaaldetector van Tijs’ vader daarbij van pas komt. Zou het hen lukken om Marco hiermee te helpen?

Bron: Bol.com

9. Gruwelijk grappige griezelverhalen –> Tosca Menten
Gruwelijk grappige griezelverhalen is een verrassende bundel vol gruwelijk grappige griezelverhalen, weetjes, versjes en geestigheden. Om vooral NIET te lezen voor het slapengaan!
Let op! niet voorlezen tijdens het eten.

Bron: Bol.com

10. Het raadsel van groep 6 –> Judith Eiselin
Romeo op nieuw op school. Eline verkleedt zich… als kerstboom! Lotta sluipt in het holst van de nacht over straat. En Faisel is verliefd… maar op wie? Dit is een boek vol raadsels over vier kinderen uit groep 6. Waar is de ezel van de kinderboerderij gebleven? Waar slaat het wachtwoord ‘errimnuit’ op? En hoe krijgen ze de meester op tijd wakker?

Bron: Bol.com

Mijn boek voor volgend schooljaar ligt al klaar, welk boek is jullie favoriet?

Bron: Bol.comGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *