Raad het lied! Kerstversie

Raad het lied! Kerstversie. Dit jaar heb ik een nieuwe versie gemaakt van het populaire spel ‘Raad het lied! Kerstversie ’ Hieronder kan je het spel gratis downloaden.

Het onderstaande spel heb ik een aantal jaar geleden bedacht om te zorgen voor gezelligheid in de klas. Juist op deze manier gaan de kinderen meezingen en daarbij leren steeds meer kinderen zich te uiten met muziek. Raad het lied! Kerstversie zorgt voor ontspanning en gezelligheid.

Uitleg van het spel:
De kinderen proberen de titel van het liedje te raden.
Het eerste blad is voor de leerkracht, zo weet je precies welk liedje je op moet zoeken. Dit kan bijvoorbeeld op Youtube of via Spotify. Je zou ervoor kunnen kiezen om een deel van het liedje te laten horen of je laat het hele liedje horen. De kans is wel aanwezig dat de kinderen sneller verveeld raken als ze het liedje niet leuk vinden. Het tweede blad is voor de kinderen die het spel spelen, hier staan alle nummers op en zij schrijven hier de titel van het lied op, als ze deze weten natuurlijk. Je zou ervoor kunnen kiezen dat de kinderen zowel de titel als de zanger proberen te raden maar dit is wel een stuk lastiger bij deze versie. De meeste kerstliedjes zijn gezongen door meerdere zangers of de zangers zijn onbekend.

Klik hier om het bestand te downloaden.

Wil je meer leuke spellen downloaden?
Klik dan hierGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *