Oud & Nieuw interview

De allereerste schooldag in het nieuwe schooljaar is het belangrijk om even terug te kijken maar ook leuk om juist vooruit te kijken. Met dit Oud & Nieuw interview weet je zeker dat de kinderen goed nadenken over het komende jaar.

Ieder jaar proost ik met de kinderen op een nieuw jaar, natuurlijk is Oud & Nieuw al weer eventjes voorbij maar juist dit moment is leuk om met elkaar te delen. We tellen af en wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar.

Een leuke activiteit om het nieuwe jaar in te leiden vind ik het ‘Oud & Nieuw interview’.

Ik heb deze activiteit als volgt aangeboden
Alle kinderen ontvingen het uitgeprinte blad en hebben deze zelfstandig ingevuld. Natuurlijk mochten ze best met elkaar overleggen maar het is belangrijk dat de kinderen hun eigen blad invullen. Daarna hebben de kinderen zelfstandig tweetallen gemaakt en is het interview begonnen.
De opdracht die de kinderen was: probeer iets te weten te komen van het kind tegenover je, wat je nog niet weet.
Ze moesten goed naar elkaar luisteren en ook doorvragen op de antwoorden die ze kregen. Doordat de kinderen eerst al zelf na hebben kunnen denken over de antwoorden en deze hebben opgeschreven, merk je dat het interview goed loopt en dat de kinderen weinig tijd nodig hebben om nog na te denken over het antwoord dat ze gaan geven.

Kortom een leuke activiteit om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Download het interview hier

Nog meer leuke activiteiten voor een nieuw jaar vind je hier!

Oud & Nieuw interviewGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *