De eerste topo toets

Het is 8:25 uur, de kinderen stromen binnen. De meeste kinderen komen opgewekt binnen, ze hebben zin in een nieuwe schooldag. Er zijn ook kinderen die met een gespannen gezicht binnenkomen. Ik snap het wel, vandaag staat de eerste topo toets op het programma…..

Pas in de tweede helft van groep 5 beginnen wij met het geven van huiswerk. De kinderen krijgen de landkaart mee en oefenen thuis de topografie van Nederland. Er zullen nog 4 topo toetsen volgen, verder krijgen de kinderen geen huiswerk dit schooljaar. Wij bouwen het huiswerk op, volgend schooljaar krijgen de kinderen iets meer huiswerk.

Om 8:30 uur beginnen we meteen met de topo toets, op deze manier zijn de kinderen niet de hele dag nerveus. Ik deel de toets uit, leg uit wat er uit te leggen valt en de kinderen gaan aan de slag. De eerste 10 minuten zie ik kinderen schrijven, nadenken en weer schrijven maar dan…
Na 10 minuten hoor ik kinderen zuchten, ze kijken naar het plafond, kijken achter zich en proberen ze contact te krijgen met andere kinderen in de klas. Het lijkt alsof de antwoorden op het plafond geschreven staan.
Wat heb ik te doen met de kinderen…

De afgelopen 2 weken hebben de kinderen thuis geoefend en gisteren hebben we via deze websites ook nog geoefend.

Tijdens het nakijken snap ik waarom sommige kinderen zo aan het zuchten waren. Gelukkig vallen de resultaten heel erg mee. De volgende keer hoeven de kinderen zich totaal geen zorgen te maken.

Vind je het leuk om meer blogs te lezen? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *