Voorleesboeken |Groep 7

Tijd om voor te lezen!!! Zelfs in groep 7 vinden kinderen voorlezen leuk!
Hieronder de top 10 voorleesboeken voor groep 7.

1. Groep 7 slaat terug –> Jacques Vriens
De meester van groep zeven is ziek. De vervanger kan de klas niet aan, en er wordt volop geruzied en gepest. Een paar kinderen proberen tevergeefs om er iets aan te doen. Bij toeval ontdekt Dagmar dat er bij Sarah thuis rare dingen gebeuren, maar ze moet beloven haar mond te houden. Op een dag loopt het zo uit de hand dat Dagmar haar belofte verbreekt. En dan komt groep zeven toch eensgezind in actie. Want dat hun klasgenootje mishandeld wordt, dat pikken ze niet!

Bron: Bol.com

2. De koning van Katoren –> Jan Terlouw
De 17-jarige Stach droomt er van koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten, als Stach er in slaagt deze te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?

Bron: Bol.com

3. Ravelijn –> Paul van Loon
RAVELEIJN…waar raven ruijters zullen zijn

Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa verhuizen met hun ouders van de stad naar een afgelegen dorp. Daar gebeurt iets ongelooflijks. Wanneer zij, gelokt door raven en een geheimzinnige stem, onder een oude stadspoort doorgaan, veranderen ze in ruiters te paard.
Tot hun schrik komen ze erachter dat zij De Vijf zijn. Volgens een oude voorspelling moeten zij de magische stad Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser graaf Olaf Grafhart en zijn monsterlijke wezens. Het lot van Raveleijn ligt in handen van Thomas en zijn broers en zussen.
Maar hoe komen ze aan de magische krachten die nodig zijn om Raveleijn te bevrijden? En welke rol speelt het mysterieuze meisje Samira?

Bron: Bol.com

4. Kruimeltje –> C van Abkoude
Het Rotterdamse straatboefje Kruimeltje zwerft met zijn hond dakloos rond, haalt kwajongenstreken uit en slaapt in een lege kist. Een winkelier ontfermt zich over hem. Toevallig is hij een vriend van Kruimeltjes verdwenen vader. Als hij naar Amerika gaat om die vader te zoeken, komt Kruimeltje weer in de ellende. Maar alweer toevallig komt nu ook Kruimeltjes moeder in beeld, dus eind goed al goed.

Bron: Bol.com

5. Vet oud! –> Richard Zuiderveld
Hoe was het om te leven in de prehistorie? En hoe om jong en kreupel te zijn in de middeleeuwen? En wat deden jongeren in de tijd van de Beeldenstorm? Werd je daarin meegesleept of deed je mee uit overtuiging? Al deze tijdperken komen chronologisch aan bod in dit prachtig uitgevoerde verhalenboek. De tijdperken uit de canon van de Nederlandse geschiedenis worden gevolgd en bij elk tijdperk is een verhaal geschreven waarin jongeren een hoofdrol spelen.

Bron: Bol.com

6. De tovervinger –> Roald Dahl
Meneer Kreitjes en zijn zonen jagen op eenden. Daar heeft hun buurmeisje een ontzettende hekel aan. Zij probeert hun duidelijk te maken dat ze echt moeten ophouden, maar ze wordt gewoon uitgelachen. Dan doet ze het enige wat ze nog kan doen: ze zwaait met haar tovervinger!

Bron: Bol.com

7. De schatten van groep 7 –> Leny van Grootel
Een schatkast in de klas, zoiets kan alleen meester Iep verzinnen! De kinderen van groep zeven moeten ervoor zorgen dat de kast gevuld wordt. Spannend, vindt iedereen. Alleen, waar halen ze een echte schat vandaan?
Toch is de kast aan het eind van het jaar tjokvol. Maar wie voorwerpen van goud en zilver verwacht, komt bedrogen uit. Want wat doet die veroeste spijker in de schatkast en dat gebroken paardenhalster? En een verdroogde roos?
Dat is het verschil, legt meeste Iep uit, tussen kostbaar en dierbaar. De kast van meester Iep is gevuld met een schat van verhalen. Of de kinderen van groep zeven zelf ook van die schatjes zijn? Wie het leest, zal het weten!

Bron: Bol.com

8. Geheim van de achtbaan –> Lisa Loman
Alex, Nikki, David en Boris wonen vlakbij een vervallen pretpark. Als ze echt niks meer te doen hebben, gaan ze daar spelen, ook al mogen ze dat helemaal niet! Op een dag stuitert hun voetbal weg en komen ze ongewild in de onderwereld van Lumagia terecht. Een fantasiewereld waar ‘Magniets’ een andere illustere figuurtjes de dienst uitmaken.

Bron: Bol.com

9. Die rotschool met die fijne klas –> Jacques Vriens
De zevende groep is dol op meester Jan Brinkman. Maar de directeur, meester Wijnen, is het niet erg met zijn methoden eens. Als Brinkman met zijn gammele auto mee wil doen aan een oude-autorace, stijgt de spanning ten top. Uiteindelijk wordt Brinkman zelfs met ziekteverlof gestuurd en de strenge directeur neemt zijn groep over. Maar de kinderen willen hun eigen meester terug. Hoe moeten ze dat nu aanpakken?

Bron: Bol.com

10. Pleingeheimen –> Jacques Vriens
Iedereen zegt “Kattenpleintje’, behalve professor Stekeltee en zijn vrouw, want die gebruiken altijd de officiële naam: Het Burgemeester B.H. Janssen van Kattenplein. Het is er meestal heel gezellig, vooral omdat er veel kinderen wonen. Een grote houten speelboot is hun clubhuis waar ook de oudere kinderen blijven komen. De drie boeken over de kinderen van het Kattenpleintje, met Steffie, Max en Mei-Lan in de hoofdrollen, zijn nu gebundeld op handzaam (zelf)leesformaat!

Bron: Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *