Voorleesboeken |Groep 7

Tijd om voor te lezen!!! Zelfs in groep 7 vinden kinderen voorlezen leuk!
Hieronder de lijst met voorleesboeken voor groep 7.

De laatste beer –> Hannah Gold
Er leven geen ijsberen meer op Bereneiland. Tenminste, dat is wat Aprils vader haar vertelt als ze voor zijn onderzoek zes maanden naar het noordpoolgebied moeten. Maar op een avond vangt April een glimp op van een beervormige schim aan de horizon. Het is een ijsbeer die daar niet hoort; hij heeft honger, is eenzaam en ver weg van huis. Een beer die iets mist – net als April. Hun ongewone band groeit en April zet alles op alles om haar nieuwe vriend te redden. Zo begint de grootste en belangrijkste reis van haar leven. Een reis om Beer te redden. En misschien wel zichzelf.

De verdwenen walvis –> Hannah Gold
Rio’s moeder is opgenomen in een kliniek, daarom moet hij bij zijn oma in Californië gaan wonen. Een oma die hij nauwelijks kent. Het enige waar hij vrolijk van wordt, zijn zijn vriendin Marina en de walvisspottochten die haar vader organiseert.

Tot hij Witsnuit ontmoet: een reusachtige maar vriendelijke walvis. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen de twee, en voor het eerst voelt Rio weer een sprankje hoop. Als Witsnuit plotseling vermist raakt, lijkt Rio de enige te zijn die dit mysterie op kan lossen.

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan –> Ilona de Lange
Ravi heeft maar één wens: hij wil naar het grootste en coolste zwemparadijs van het land. Zijn moeder verbiedt het, maar Ravi gaat stiekem toch. Razendsnelle glijbanen, turbo watervallen – het is er te gek! Maar er gebeuren ook vreemde dingen in het zwemparadijs. Grote golven in het water, draaikolken die verschijnen en verdwijnen, waterdruppels vormen een boodschap in morsecode. Ravi voelt aan alles: die boodschap is voor hém bedoeld. Midden in de nacht sluipt hij samen met Jamila het zwemparadijs binnen – op zoek naar de waarheid.

Het TikTok Kamp –> Annet Jacobs
Bo heeft niks met TikTok. Al die filmpjes vol dansjes en pranks zijn bewerkt met filters en trucjes, supernep dus! En van al dat gedoe met likes, volgers en influencers wordt ze alleen maar jaloers en onzeker. Samen met haar vriendinnen deelt ze échte foto’s op BeReal. Als ze met haar ouders naar een andere stad verhuist, valt Bo met haar neus in de boter: in haar eerste week gaat haar nieuwe klas op schoolkamp. Zo tof! Maar dan blijkt het een TikTok-kamp te zijn…

Groep 7 slaat terug –> Jacques Vriens
De meester van groep zeven is ziek. De vervanger kan de klas niet aan, en er wordt volop geruzied en gepest. Een paar kinderen proberen tevergeefs om er iets aan te doen. Bij toeval ontdekt Dagmar dat er bij Sarah thuis rare dingen gebeuren, maar ze moet beloven haar mond te houden. Op een dag loopt het zo uit de hand dat Dagmar haar belofte verbreekt. En dan komt groep zeven toch eensgezind in actie. Want dat hun klasgenootje mishandeld wordt, dat pikken ze niet!

Bron: Bol.com

De koning van Katoren –> Jan Terlouw
De 17-jarige Stach droomt er van koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land – tijdelijk – besturen geven Stach zeven opdrachten, als Stach er in slaagt deze te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?

Bron: Bol.com

Ravelijn –> Paul van Loon
RAVELEIJN…waar raven ruijters zullen zijn

Thomas, Joost, Maurits en tweelingzussen Emma en Lisa verhuizen met hun ouders van de stad naar een afgelegen dorp. Daar gebeurt iets ongelooflijks. Wanneer zij, gelokt door raven en een geheimzinnige stem, onder een oude stadspoort doorgaan, veranderen ze in ruiters te paard.
Tot hun schrik komen ze erachter dat zij De Vijf zijn. Volgens een oude voorspelling moeten zij de magische stad Raveleijn en haar bewoners bevrijden van hun overheerser graaf Olaf Grafhart en zijn monsterlijke wezens. Het lot van Raveleijn ligt in handen van Thomas en zijn broers en zussen.
Maar hoe komen ze aan de magische krachten die nodig zijn om Raveleijn te bevrijden? En welke rol speelt het mysterieuze meisje Samira?

Bron: Bol.com

Kruimeltje –> C van Abkoude
Het Rotterdamse straatboefje Kruimeltje zwerft met zijn hond dakloos rond, haalt kwajongenstreken uit en slaapt in een lege kist. Een winkelier ontfermt zich over hem. Toevallig is hij een vriend van Kruimeltjes verdwenen vader. Als hij naar Amerika gaat om die vader te zoeken, komt Kruimeltje weer in de ellende. Maar alweer toevallig komt nu ook Kruimeltjes moeder in beeld, dus eind goed al goed.

Bron: Bol.com

Vet oud! –> Richard Zuiderveld
Hoe was het om te leven in de prehistorie? En hoe om jong en kreupel te zijn in de middeleeuwen? En wat deden jongeren in de tijd van de Beeldenstorm? Werd je daarin meegesleept of deed je mee uit overtuiging? Al deze tijdperken komen chronologisch aan bod in dit prachtig uitgevoerde verhalenboek. De tijdperken uit de canon van de Nederlandse geschiedenis worden gevolgd en bij elk tijdperk is een verhaal geschreven waarin jongeren een hoofdrol spelen.

Bron: Bol.com

De tovervinger –> Roald Dahl
Meneer Kreitjes en zijn zonen jagen op eenden. Daar heeft hun buurmeisje een ontzettende hekel aan. Zij probeert hun duidelijk te maken dat ze echt moeten ophouden, maar ze wordt gewoon uitgelachen. Dan doet ze het enige wat ze nog kan doen: ze zwaait met haar tovervinger!

Bron: Bol.com

De schatten van groep 7 –> Leny van Grootel
Een schatkast in de klas, zoiets kan alleen meester Iep verzinnen! De kinderen van groep zeven moeten ervoor zorgen dat de kast gevuld wordt. Spannend, vindt iedereen. Alleen, waar halen ze een echte schat vandaan?
Toch is de kast aan het eind van het jaar tjokvol. Maar wie voorwerpen van goud en zilver verwacht, komt bedrogen uit. Want wat doet die veroeste spijker in de schatkast en dat gebroken paardenhalster? En een verdroogde roos?
Dat is het verschil, legt meeste Iep uit, tussen kostbaar en dierbaar. De kast van meester Iep is gevuld met een schat van verhalen. Of de kinderen van groep zeven zelf ook van die schatjes zijn? Wie het leest, zal het weten!

Bron: Bol.com

Geheim van de achtbaan –> Lisa Loman
Alex, Nikki, David en Boris wonen vlakbij een vervallen pretpark. Als ze echt niks meer te doen hebben, gaan ze daar spelen, ook al mogen ze dat helemaal niet! Op een dag stuitert hun voetbal weg en komen ze ongewild in de onderwereld van Lumagia terecht. Een fantasiewereld waar ‘Magniets’ een andere illustere figuurtjes de dienst uitmaken.

Bron: Bol.com

Die rotschool met die fijne klas –> Jacques Vriens
De zevende groep is dol op meester Jan Brinkman. Maar de directeur, meester Wijnen, is het niet erg met zijn methoden eens. Als Brinkman met zijn gammele auto mee wil doen aan een oude-autorace, stijgt de spanning ten top. Uiteindelijk wordt Brinkman zelfs met ziekteverlof gestuurd en de strenge directeur neemt zijn groep over. Maar de kinderen willen hun eigen meester terug. Hoe moeten ze dat nu aanpakken?

Bron: Bol.com

Pleingeheimen –> Jacques Vriens
Iedereen zegt “Kattenpleintje’, behalve professor Stekeltee en zijn vrouw, want die gebruiken altijd de officiële naam: Het Burgemeester B.H. Janssen van Kattenplein. Het is er meestal heel gezellig, vooral omdat er veel kinderen wonen. Een grote houten speelboot is hun clubhuis waar ook de oudere kinderen blijven komen. De drie boeken over de kinderen van het Kattenpleintje, met Steffie, Max en Mei-Lan in de hoofdrollen, zijn nu gebundeld op handzaam (zelf)leesformaat!

Bron: Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *