Drama kaartjes

Een dramales of een gouden weken activiteit? Deze drama kaartjes kan je gebruiken voor hele leuke lessen in de klas.

Drama:
Bij drama gaan leerlingen thema’s uitbeelden en (na-)spelen, zoals onderwerpen uit het dagelijkse leven, vrienden, actualiteiten, verhalen en gedichten, natuur en seizoenen. Hierdoor leren leerlingen zich beter te uiten en te presenteren. Daarnaast leren de kinderen zich te presenteren voor een groep en er valt een stukje schaamte weg.

De drama kaartjes zijn opgebouwd uit verschillende rondes.
De eerste ronde:
Verdeel de klas in twee groepen. Van iedere groep is er 1 kind dat gaat raden wat er uitgebeeld gaat worden. De eerste groep begint, krijgt 2 minuten de tijd en probeert zo veel mogelijk plaatsen uit te beelden. Na deze 2 minuten is de volgende groep aan de beurt. Omdat de kinderen in deze eerste ronde gezamenlijk uitbeelden durven kinderen steeds meer.

De tweede ronde:
Vanaf deze ronde gaan de kinderen alleen uitbeelden. De hele groep probeert te raden wat het kind voor de klas uitbeeldt. De kinderen beelden handelingen uit deze ronde. Tijdens deze ronde krijgen de kinderen meer tijd, 5 minuten.

De derde ronde:
Tijdens deze ronde beelden de kinderen personen uit, dit doen ze alleen en ook in deze ronde krijgt iedere groep 5 minuten de tijd.

Punten zijn eigenlijk niet belangrijk maar als je wel punten wil geven, geef dan 1 punt per goed antwoord.

Hier kan je de dramakaartjes downloaden

Ben je op zoek naar nog meer spellen?
The Marshmallow ChallengeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *