Gouden weken in teamverband

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel teams die doen aan teambuilding, dat is natuurlijk niet voor niets. Werknemers zijn essentieel in bedrijven en teambuilding kan worden gebruikt om deze werknemers te inspireren, motiveren en behouden.

Deze bundel bestaat uit 10 activiteiten die de sfeer in een team kan bevorderen. Het zijn 10 losstaande activiteiten. Het is niet nodig om alle activiteiten uit te voeren, dit kan natuurlijk wel.
In het onderwijs noemen wij de eerste weken van een schooljaar, ‘de gouden weken’. Deze gouden weken zijn bedoeld om te zorgen voor een goed pedagogisch klimaat in de klas. De hiërarchie binnen een groep kinderen wordt door de leerkracht in deze weken zodanig bevordert dat er een veilige sfeer ontstaat.  

Vaak start een team van collega’s ook in een nieuwe samenstelling en dus ontstaat er een zelfde situatie, er hoeft maar 1 collega bij te komen en de hiërarchie verandert meteen. Om te zorgen dat er een veilige sfeer in een team heerst, is het nodig aan teambuilding te doen, dit is de reden dat ik een bundel heb samengesteld waarbij gewerkt kan worden aan tembuilding binnen een team van volwassenen.

De activiteiten in deze bundel kunnen het hele jaar door uitgevoerd worden. Het is ook mogelijk om de activiteiten te verspreiden over het jaar, de activiteiten zijn niet met elkaar verbonden. Bij iedere activiteit staat er een ander doel centraal, zo kan humor, samenwerken maar ook reactiesnelheid centraal staan. Het is nodig om bij iedere activiteit een spelleider aan te wijzen, om te zorgen dat iedereen onderdeel is van het team, moet de spelleider steeds gewisseld worden.

Wil je de bundel aanschaffen? Klik dan op deze link
Gouden weken in teamverbandGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *