5 dingen die ik leuk vind aan mezelf.

In de eerste weken (gouden weken) van het schooljaar staan in het teken van de groepsvorming. Vanaf groep 5 gaan de kinderen ook aan de slag met zichzelf. Ze ontwikkelen een mooie eigen persoonlijkheid (Ja, ouders zo noemen we dat!). Daarom is het belangrijk dat de kinderen gaan kijken naar zichzelf, wie ben ik als persoon en wat vind ik leuk aan mezelf. Tijdens deze opdracht leren de kinderen te kijken naar zichzelf, wat zijn eigenschappen die ik leuk vind. Het gaat nu eens niet over wat anderen van mij vinden maar wat is mijn mening.
5 dingen die ik leuk vind aan mezelf.

Tijdens het invullen van dit werkblad en het nadenken over goede eigenschappen, hebben we eerst het gesprek gevoerd over wat eigenschappen zijn. Het gaat bij deze opdracht niet over de buiten kant maar over de binnenkant.

Sommige kinderen schreven dan ook op, ik vind het leuk dat ik goed kan voetballen. Dit keur ik niet goed want ik wil dat ze eigenschappen opschrijven.
Lastig maar als de kinderen het door hebben, een hele goede opdracht.

Mijn groep is bezig geweest met het ontwikkelen van hun persoonlijkheid door middel van dit werkblad.
Dat zulke jonge kinderen al zo goed naar zichzelf kunnen kijken, heel knap.

Wil je dit werkblad ook downloaden, klik dan 5 dingen die ik leuk vind aan mezelf.

Ben je op zoek naar meer activiteiten voor de gouden weken?
Klik dan eens op de links hieronder
Gouden weken – de gepeste appel
Gouden weken- Ormie de pigGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *