Voorbereiden….of toch niet?

De laatste week van de zomervakantie is in onderwijsland de week waarin leerkrachten hun klassen weer in orde maken. Een week waar ik in het begin van de zomervakantie nooit aan moet denken maar na 2 weken begint het toch altijd weer te kriebelen…
Dan begin ik met leuke ideeën zoeken voor het nieuwe schooljaar en kan ik niet wachten om weer te beginnen. Ik kijk uit naar de zomervakantie maar na 2 weken mis ik het onderwijs al weer.. haha! Zijn er meer leerkrachten die dit ook hebben?

Aankomend schooljaar is voor mij een beetje anders. Rond de herfstvakantie ga ik met zwangerschapsverlof en gelukkig was het zo te regelen dat ik dit jaar geen eigen klas heb. Ik bedoel hiermee dat het fijn is voor een klas kinderen dat ze niet vier maanden met een invaller zitten opgescheept. Want invallers zijn heel fijn en ook echt nodig maar voor een langere tijd is een invaller niet handig.
Je vraagt je misschien af, wat gaat ze dan doen?
Aankomend jaar hebben wij een groep 8 van 31 kinderen, in deze klas ga ik ondersteuning bieden.

Ondersteuning? Ja, ik krijg al jeuk bij het woord….
Een aantal jaar geleden deed ik de opleiding onderwijsassistent, ik werd opgeleid om ondersteuning te bieden aan de leerkracht. Een leuke opleiding maar na deze opleiding afgerond te hebben, wist ik het zeker. Ik wilde leerkracht worden. Het geven van ondersteuning zit niet in mij, ik neem graag het voortouw en wil graag dingen bepalen. Niet echt een goede eigenschap, ik weet het..

Nu ga ik dus ondersteuning bieden….. zo richting het begin van het schooljaar begint alles weer te kriebelen… Leuke ideeën, ideeën uitwerken EN overleggen met de groepsleerkracht. Iets wat ik echt wel kan maar totaal niet gewend ben. De afgelopen 8 jaar heb ik zelf mijn klas ingericht, natuurlijk heb ik samen gewerkt maar altijd was ik de eindverantwoordelijke…. nu is dat dus anders.

Gelukkig werk ik samen met een fijne collega. Qua lesgeven liggen wij niet op 1 lijn, dat is natuurlijk prima maar zal voor mij lastig worden in de samenwerking. Deze collega overlegt bijna alles met mij en dit geeft mij toch een beetje het idee dat ik ook eindverantwoordelijk ben. Want hé in maart ben ik weer terug en dan wil ik samen met mijn collega deze klas naar de eindstreep brengen. Daarnaast geeft mijn collega mij echt het gevoel dat we dit samen gaan doen, heel fijn!! Afgelopen week hebben wij de klas al ingericht en alles op z’n plek gezet… geeft me toch een fijn gevoel.

Voor dus geen hele week voorbereiden…. al ga ik toch wel even naar school.

De komende tijd ga ik wat vaker een blog bijhouden….. dus vind je het leuk om mijn blogs te lezen, houd de website dan goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *