Natuurlijke materialen in de klas

De natuur en de fantasie van kinderen…. een gouden combinatie!
Zelf vind ik het heerlijk om met de kinderen de natuur in te gaan. Lekker spelen, ravotten en natuurlijk vies worden. Meestal nemen we ook iets mee uit de natuur, los van de hondenpoep ?. De natuurlijke materialen haal ik maar al te graag de klas in. Toen ik deze leuke setjes vond hoefde ik dus ook niet lang na te denken. Hoppa gekocht! De kinderen maakte er de leukste dingen mee.

Hieronder vind je een aantal leuke activiteiten met natuurlijke materialen die je in de klas kan uitvoeren.

Groepsactiviteit
Laat alle kinderen een stok meenemen uit de natuur en als je terug bent in de klas dan leggen de kinderen de stokken om ste beurt op volgorde neer. Zo ontstaat er een groepsactiviteit waarbij alle kinderen inbreng hebben, daarnaast is het een samenwerkingsactiviteit.

Groepsactiviteit
Met alle natuurlijke materialen die de kinderen verzameld hebben maak je samen met de klas een natuurlijk schilderij. Dit is natuurlijk geen echt schilderij maar je zou er achteraf wel een foto van kunnen maken. Ieder kind heeft zo zijn eigen inbreng in dit natuurlijke schilderij.

Activiteit voor de bovenbouw
Met alle natuurlijke materialen die de kinderen verzameld hebben gaan de kinderen een voorwerp maken dat ze in het dagelijks leven zouden kunnen gebruiken. Een leuke activiteit die de fantasie van de kinderen stimuleert. Er kwamen de leukste ideeën boven.

Activiteit voor de onderbouw
Boomschijven kan je gebruiken in de bouwhoek. Ik heb er zelf voor gekozen om deze in rieten mandjes te doen zodat de bouwhoek overzichtelijk blijft.

Activiteit
De bakjes met natuurlijke materialen gingen natuurlijk mee de klas in. Ook heb ik een bakje met boomschijven gebruikt om te verven met krijtbordverf. Hieronder zie je hier een foto van.

Werken jullie ook met natuurlijke materialen in de klas?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *