Voorleesboeken |Groep 8

Hieronder vind je een lijst met leuke voorleesboeken voor groep 8.
Mis je in deze lijst nog boeken? Laat het mij vooral weten dan zet ik de boeken in de lijst.

Fake! –> Carry Slee
Levi ziet dat Emiel, de nieuwe jongen op school, een intiem gesprek voert met Mila, Levi’s vriendin. Dat pikt Levi niet en hij gaat op Emiel af. Hij schopt hem en jaagt hem op. Later die dag hoort Levi dat Emiel in het ziekenhuis is beland: hij ligt in coma. Meteen daarna verschijnt er een filmpje op YouTube waarin het eruitziet
alsof Levi Emiel van de vesting bij het park trapt.
Levi beweert dat hij onschuldig is en dat het filmpje fake is, maar niemand gelooft hem, ook Mila niet, en ze maakt het uit. Op school wordt hij geschorst. Het filmpje gaat viral en de woedende reacties op internet brengen Levi in groot gevaar…

What the hack! –> Maria Genova
Wat doe je als jouw telefoon of laptop gehackt wordt en alles wat je hebt opgeslagen verdwijnt? De 13-jarige André is heel verbaasd en boos als hem dit overkomt. Hij besluit de strijd aan te gaan met de cybercriminelen. Hij bedenkt een game en het anti-hack­platform Hackshield, waarmee hij andere jongeren wil waar­schuwen. Als DarkHacker13 dit ontdekt, valt hij op allerlei ­manieren aan. André komt steeds dieper in de problemen. Iemand verstuurt vanuit zijn naam vervelende berichten en hij wordt zelfs door de politie opgepakt. Hoever durft André te gaan in zijn strijd tegen de kwaadaardige hacker?

De TikTok Challenge –> Annet Jacobs
Nova mag van haar moeder niet op TikTok. Jammer. Vooral als haar hele klas – zelfs meester Jaap – meedoet aan een grote TikTok-wedstrijd vol nieuwe challenges. Met Nova’s hulp maken ze de ene na de andere geweldige TikTok. Nova doet ook mee. Stiekem. Met een gevonden telefoon en een geleende naam: die van haar buurjongen Dax. Haar TikToks zijn een groot succes. En zolang niemand weet wie DaXtotheMaX echt is, is er geen probleem. Toch?
Een superspannend en grappig avontuur voor echte TikTok-fans vol sketches en pranks!

Mot en de metaalvissers –> Sanne Rooseboom
De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.

Mot heet eigenlijk Vlinder. Maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een opgeruimd, luchtig kind in een jurkje. Mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de oude, rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Ze vindt een kleine, roestige duikboot. Die duikboot is het begin van een groots avontuur, waarbij Mot de punk-acrobaten van De Werf ontmoet, ze het tegen een machtige miljardair opneemt en ze haar moeder beter leert kennen.

Films die nergens draaien –> Yorick Goldewijk
Op dezelfde dag dat Cato ter wereld kwam, heeft haar moeder die verlaten. Cato’s vader is sindsdien altijd afwezig, ook al zit hij gewoon tegenover zijn dochter aan tafel. Cato heeft zich er inmiddels bij neergelegd. Denkt ze.
Wanneer ze thuis een geheimzinnig kaartje vindt van een verlaten bioscoop en ontdekt dat deze weer open is, besluit Cato er een kijkje te gaan nemen. Al snel ontdekt ze dat er iets vreemds met de bioscoop aan de hand is, en dat het geen gewone films zijn die er draaien. De bioscoop lijkt in verbinding te staan met het verleden.
Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen, recht naar een plek diep in haar hart. Een plek die ze altijd voor zichzelf verborgen had weten te houden. Tot ze voor een keuze staat die het leven van haar en haar vader voorgoed zal veranderen.

De magische apotheek, er hangt een geheim in de lucht –> Anna Ruhe
Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa?
Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

Blauwe plekken –> Anke de Vries
Op school is Judith stil en teruggetrokken. Hoewel ze thuis zoveel mogelijk helpt met haar kleine broertje en probeert het haar moeder zoveel mogelijk naar de zin te maken, wordt haar moeder toch vaak boos. Dan slaat ze Judith, soms zo erg dat ze onder de blauwe plekken zit.
Op school durft Judith niets te vertellen. Maar dan raakt ze bevriend met haar klasgenootje Michiel en bij hem thuis ziet ze dat het ook anders kan. Met haar moeder gaat het ondertussen slechter: ze wordt steeds sneller kwaad en slaat steeds vaker. Judith is wanhopig en weet niet meer wat ze moet doen….

Bron: Bol.com

Lampje –> Annet Schaap
Als op een stormachtige avond er geen lucifers meer zijn om de vuurtoren te ontsteken, moet Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, nieuwe gaan kopen. Maar als op de terugweg de storm de doosjes lucifers wegwaait, kan de vuurtoren niet aangestoken worden. Daardoor strandt een schip op de kust en moet Lampje uiteindelijk de vuurtoren verlaten. Ze wordt ondergebracht in het huis van de admiraal, waarvan men zegt dat er een monster woont. Een sprookjesachtig avonturenverhaal, waarin de verschillende verhaallijnen door een sterke structuur op een schitterende manier aan het slot samenkomen. Heel bijzonder is de wijze waarop de verstoorde relatie tussen Lampje en haar vader wordt uitgewerkt, en dat geldt ook voor die met het ‘monster’.

Bron: Bol.com

Spijt –> Carry Slee
Jochem is het mikpunt van getreiter op school. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Op een ochtend krijgen de leerlingen van de rector te horen dat Jochem na een klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Samen met een vriendin wil hij Jochem zeggen dat het ze spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Misschien is het al te laat…

Bron: Bol.com

Vals spel –> Mirjam Mous
De letters springen voor mijn ogen. Ik lees het bericht en dan nog een keer en nog een keer alsof het zal veranderen, of nog beter: verdwijnen, als ik het maar vaak genoeg lees. Maar de tekst blijft net zo zwart en nadrukkelijk aanwezig als de inkt aan mijn vingers. Dit staat er: SHIT, VAL. IK GELOOF DAT IK EEN VROUW HEB VERMOORD. Fin zit in een Spaanse politiecel. Hij wordt verdacht van moord. In het begin maakt hij zich nog niet echt zorgen. Valerie komt hem vast snel helpen. Fin heeft haar tijdens het backpacken ontmoet en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Val spreekt Spaans en is zijn tolk. Ze hoeft alleen maar even tegen die agenten te zeggen dat Fin op het moment van de moord bij haar was en dan laten ze hem vrij. Maar Val komt niet opdagen. En wat nog veel erger is: de politie gelooft Fin niet. Er zijn namelijk een heleboel aanwijzingen dat hij de waarheid verdraait. Fin raakt steeds dieper in de problemen. Kan hij zijn onschuld bewijzen?

Bron: Bol.com

Boy 7 –> Mirjam Mous
Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet een ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Bron: Bol.com

Het geheime weekboek van groep 8 –> Jacques Vriens
Aan het begin van groep acht besluiten Rachelle, Janneke, Sven en Thomas om samen een jaar lang een geheim weekboek bij te houden. Per week schrijven ze om de beurt op wat ze allemaal hebben meegemaakt. Iedereen heeft natuurlijk zijn geheel eigen versie van de verhalen. Bijvoorbeeld over de jonge meester Alex, die het heel moeilijk vindt om seksuele voorlichting te geven. Of over de spannende tijd rond de Cito-toets en tijdens het schoolkamp. En natuurlijk over de afscheidsavond en de prachtige film die ze daarvoor maken.

Bron: Bol.com

Achtste groepers huilen niet –> Jacques Vriens
In de groep van juf Ina is vaak heibel, vooral over het voetballen in de pauze. Gelukkig is juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om de afscheidsavond, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen!

Bron: Bol.com

Gebroeders Leeuwenhart –> Astrid Lindgren
De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan?

Bron: Bol.com

Groep 8 aan de macht –> Jacques Vriens
Meester Mario kan groep acht geen moment alleen laten of het is al herrie. Daarom bedenkt hij een plan.’Jullie mogen je eigen klassenregering kiezen en twee dagen zelf alles regelen. ik trek me terug in de leeshoek en bemoei me nergens mee.’De kidneren richten allerlei partijen op en er barst een felle verkiezingsstrijd los. En dan is groep acht aan de macht. De eerste ochtend gaat het goed, maar algauw loopt het compleet uit de hand…

Bron: Bol.com

 #LaatsteVlog –> Carry Slee
Noud en Gijs trainen voor de marathon in New York. Maar als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen zegt Gijs de vriendschap op. Niet alleen Gijs, maar de hele klas maakt hem uit voor lafaard. Behalve Roos die stiekem verliefd op hem is. Om te bewijzen dat hij geen watje is gaat Noud met hulp van Roos vloggen en haalt extreme stunts uit.

Bron: Bol.com


1 gedachte over “Voorleesboeken |Groep 8”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *