12-kantige dobbelstenen

Ken jij de 12-kantige dobbelstenen al? Super goed te gebruiken in de klas of natuurlijk thuis. Lees snel verder wat je er allemaal mee kan doen.

12-kantige dobbelstenen zijn (zoals de naam al zegt) anders dan de gewone dobbelstenen. De 12 -kantige dobbelstenen zijn voorzien van de cijfers 1 t/m 12. Voor kinderen in de bovenbouw erg handig om de hogere tafelsommen te oefenen. Daarnaast worden dobbelsteenspelletjes vaak gebruikt om het automatiseren te oefenen.

Hoe kan je de 12-kantige dobbelstenen gebruiken, deze spellen zijn het leukst in duo’s.

1) Laat de kinderen 2 dobbelstenen gooien en reken de som uit van de cijfers die op tafel liggen. Bijvoorbeeld 12 x 12 = 144

2) De kinderen spreken van te voren een getal af. Het is de bedoeling met zo weinig mogelijk beurten bij dit getal te komen

3) Beide kinderen gooien 1 dobbelsteen en hier komt een getal uit. Bijvoorbeeld kind 1 gooit 10, kind 2 gooit 6. Het getal is dan 106. Binnen 1 minuut proberen de kinderen zo veel mogelijk sommen op te schrijven die passen bij dit getal. Dit spel kan ook met meerdere kinderen gespeeld worden.

4) De kinderen krijgen 1 minuut om zo snel mogelijk de dobbelsteen te gooien en hun score bij te houden. Bijvoorbeeld: kind 1 gooit 6 (schrijft 6 op), gooit weer en gooit 12 (schrijft 12 op). Na 1 minuut draaien we de rollen om en kijken we wie het meest of juist het minst gegooid heeft. Let op! ook het goede antwoord moet binnen deze minuut op het blaadje staan dus er moet steeds mee geteld worden.

Wil je weten waar je deze dobbelstenen kan bestellen?
Klik dan op de link hieronder
Breukenkwartet
Memo-drieGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *