4-2-1 go!

4-2-1 Go! is een werkvorm die bij (bijna) iedere les ingezet kan worden. Lees je snel verder?

Deze werkvorm is te gebruiken bij (bijna) iedere les en is geïnspireerd op het directe instructiemodel. Het is de bedoeling dat de kinderen eerst in viertallen een opdracht maken, deze controleren bij de leerkracht en daarna de groep opsplitsen in tweetallen. Dan maken de kinderen de opdracht in tweetallen, controleren de opdracht bij de leerkracht en splitsen weer op. Als laatste maken de kinderen individueel de opdracht en laten deze controleren bij de leerkracht.

Deze opdracht kan je gebruiken tijdens de kern van je les maar je kan deze werkvorm ook gebruiken als exit ticket. De werkvorm wordt eerst uitgevoerd in viertallen, daarna in tweetallen en als laatste individueel.

Het is bij de werkvorm 4-2-1go! wel de bedoeling dat ieder kind mee schrijft met de uitwerkingen. Zo krijgen ze zelf de opdracht ook steeds beter onder de knie. Dus ik zou het werkblad voor ieder kind uitprinten.

Hieronder kan je een werkblad downloaden wat je hierbij kan gebruiken. Helaas kan ik geen word-bestand invoegen dus vandaar dat ik grote vakken gemaakt heb zodat je een opdracht op kan schrijven (en daarna kopiëren) of een opdracht op kan plakken (en daarna kopiëren)

4-2-1 go!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *