Dagelijks portie liefde….

In het leven zijn het de kleine dingen die het doen.
Kennen jullie de broodtrommelbriefjes al?

Sinds dat wij op school het continurooster hanteren merk ik dat steeds meer kinderen hun broodtrommel open doen om 12:00 uur en hier een lief briefje of een klein snoepje uit halen. De reacties van de kinderen op een lief briefje van hun ouders is zo leuk! De kinderen zien dat hun brood met liefde klaargemaakt is.

Via de website MamaKaart.nl kreeg ik broodtrommelbriefjes toegestuurd. Het is een notitieblokje waar natuurlijk ook andere dingen opgeschreven kunnen worden.

Als leerkracht gebruik ik deze briefjes om iets liefs te schrijven naar de kinderen. Een kort berichtje zoals ‘ik ben trots op je, liefs juf Dominique’. Hoe leuk is het om ‘s ochtends binnen te komen en zo’n lief berichtje te ontvangen van je juf?
De reacties van de kinderen vind ik prachtig, sommige kinderen komen je een knuffel geven, anderen kijken je alleen aan en stoppen het briefje terug in hun lade en de kinderen die aan de hele klas willen laten weten dat ze een briefje hebben gehad van de juf.

Ik deel niet aan iedereen tegelijk een briefje uit, dan gaat de persoonlijkheid er vanaf (vind ik). Wel zorg ik ervoor dat alle kinderen 2 keer per jaar zo’n briefje krijgen. Voor mezelf houd ik bij wie er al een briefje gehad hebben en wie niet. De briefjes leg ik ook niet op hun tafel, zoals ik net al beschreef doe ik het briefje in hun lade. De kinderen kunnen dan zelf kiezen of ze hier iets over tegen mij zeggen of niet, beide reactie zijn natuurlijk goed.

Wat ik vorig schooljaar meemaakte…. een jongen die vaak wat stiller was in de klas vond op dinsdagochtend een briefje in zijn lade. Hij las wat er op het briefje stond en stopte het briefje terug in zijn lade. Op zijn gezicht zag ik weinig emotie, de twijfelaar in mij begon meteen te twijfelen of hij dit wel leuk vond. Ik moest het loslaten want de bel ging, de deur ging dicht en dag ging beginnen. Na een week zag ik dat deze jongen het briefje bewaard had en deze gebruikte als boekenlegger. De rest van het schooljaar heeft hij dit gedaan. Op een vrijdagmiddag kwam hij naar mij toe, hij zag er bedroeft uit. Ik vroeg hem natuurlijk meteen wat er aan de hand was…. hij gaf aan dat hij zijn boek was gaan ruilen in de schoolbibliotheek en zijn boekenlegger kwijt was. Samen zijn we gaan zoeken en gelukkig vonden we het briefje terug. Aan het einde van het schooljaar kwam hij naar toe en zei ‘juf, ik heb nog nooit zo’n lief briefje gehad. Dit briefje zal ik altijd bewaren’ Hij gaf mij een knuffel en liep weg.
Ik bleef achter met tranen in mijn ogen….

Sinds die dag deel ik (broodtrommel) briefjes uit.
Een klein gebaar van een leerkracht kan voor een kind zo veel betekenen en hoe veel tijd kost het nou om zo’n briefje te schrijven?
De broodtrommelbriefjes van MamaKaart.nl hebben de perfecte afmetingen, passen precies in een broodtrommel en zien er bovendien ook nog eens heel erg leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *