Dag van de aarde

Elk jaar op 22 april is het de dag van de aarde. Op deze dag wordt de schoonheid van de aarde over heel de wereld gevierd. In dit bericht lees je meer over dit onderwerp en vind je een activiteit voor in de klas.

22 april de dag van de aarde. 50 jaar geleden werd in de Verenigde Staten voor het eerst ‘Earth day’ gevierd, het is de bedoeling dat de mensen op deze dag stil staan bij wat zij allemaal doen en welke invloed dat heeft op de aarde.

Mensen gebruiken veel van de natuur maar we moeten ervoor zorgen dat we de natuur niet uitputten, de aarde heeft tijd nodig om alles weer aan te vullen zodat de mensen het weer kunnen gebruiken.

Het klimaat is steeds meer aan het veranderen, het wordt steeds warmer op aarde. Het is zinvol om hier met kinderen het gesprek over aan te gaan. Zij zijn de volgende generatie, wij willen dat zij ook van de aarde mogen genieten zoals wij dat doen.

Het is nuttig om het met kinderen over de ‘dag van de aarde’ te hebben. Wat doen zij al om te zorgen dat de aarde ‘gezond’ blijft.

Hier vind je een poster die je kan helpen om het onderwerp te bespreken in de klas.

Hieronder vind je links van andere artikelen op mijn website

Samenvatten met de hamburger

Toekomstkunde in de klasGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *