Dagritmekaarten Jungle

Gebruiken jullie ook dagritmekaarten? Het gebruik van dagritmekaarten is de laatste jaren flink aan het veranderen. Gebruik je ze thuis of op school? Dat maakt niet uit zolang het de kinderen maar structuur biedt. De ene leerkracht vindt het fijn om alles te schrijven en de andere leerkracht kiest voor gemak met de dagritmekaarten

In de klas:
Al jaar en dag gebruik ik dagritmekaarten in de klas. Bij kleuters is het echt nodig om te geven hoe de dag eruit ziet. De kleuters krijgen op deze manier structuur in de dag aangeboden, zo is de dag overzichtelijk en weten ze waar ze aan toe zijn. Als de kinderen vrij zijn in het weekend of een vakantie dan willen kinderen ook vaak structuur. Kinderen kunnen druk worden, veel aandacht vragen alleen maar omdat ze niet weten waar ze aan toe zijn.

Thuis:
Zoals ik hierboven al beschreef hebben sommige kinderen ook behoefte aan structuur in de dag thuis. Zeker in de laatste maanden met het thuiswerken kan ik mij ook goed voorstellen dat structuur fijn is. Voor een kind is het fijn om te weten wat er komt na het buitenspelen en wanneer er ruimte is om lunchen.

Natuurlijk kan je dagritmekaarten zelf maken, ga eens rustig je dag door en bedenk je waar je allemaal dagritmekaarten voor nodig zou kunnen hebben. Bij jonge kinderen gebruik je plaatjes maar bij wat oudere kinderen kan je de woorden gebruiken.

Al een aantal jaar maak ik dagritmekaarten. Hieronder kan je alle dagritmekaarten downloaden, de dagritmekaarten heb ik gemaakt met de vakken van de midden/bovenbouw. Mochten er nog vakken ontbreken of wil je de dagritmekaarten gebruiken voor thuis, stuur mij dan even een berichtje. Ik maak de dagritmekaarten graag voor je.

Het document kan je gratis downloaden, graag zou ik een foto ontvangen als je de dagritmekaarten in gebruik hebt. Dank alvast!

Mocht je het leuk vinden om meer te lezen over het thuiswerken? Dan kan je hier klikken

Download hier de jungle dagritmekaartenGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *