Het is een drama….

Drama, dat is toch gewoon een toneelstukje of een leuk dramaspelletje… Nee!

Drama is voor kinderen geen toneelstukje of een dramaspelletje, bij kinderen zit spelen in hun natuur. Hoe ouder de kinderen worden hoe ongemakkelijker het gaat worden. Daarom ben ik een paar weken geleden begonnen met dramaspelletjes, ja ik weet het veel te laat. Maar in het kader van ‘beter laat dan ooit’ ben ik in ieder geval begonnen.

Drama is uitermate geschikt voor het vergroten van de sociale vaardigheden, kinderen ontwikkelen meer zelfvertrouwen naar mate ze meer te maken krijgen met drama. Door kinderen te laten inleven in verschillende rollen leren ze zich verplaatsen in een ander. Ook dat draagt bij aan het vergroten van de sociale veiligheid.

Een paar weken geleden ben ik begonnen met ‘uitbeelden’, het was een eenvoudige les waarbij de kinderen eerst konden ervaren wat de bedoeling was.
Ik vertelde de kinderen wat drama inhield en wat de opdracht was.
Ieder groepje kreeg een situatie (op het strand, op de tennisbaan, in de supermarkt, op school etc.), er mocht 5 minuten overlegd worden en daarna mochten de kinderen klaar gaan staan. Dat ging (tot mijn verbazing) erg snel na 2 groepjes bekeken te hebben, zat de klas er helemaal in. Er klonk een groot applaus nadat de situatie geraden was en als het lastig te zien was en spraken we naar over. Hoe kwam het dat het lastig te zien was en hadden we wel goed gekeken?

JA! Deze dramales was een succes.
Op naar de volgende…Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *