Lezen met Dolfje Weerwolfje

Maak het lezen zo leuk mogelijk voor de kinderen. Deze zin hoor ik regelmatig maar voor veel leerkrachten is de vraag HOE doe ik dit? Met deze leesquiz van Dolfje Weerwolfje gaat dat zeker lukken. Hieronder vind je verschillende lees ideeën en hoe je deze quiz in kan zetten. Lezen met Dolfje Weerwolfje!

Voordat je begint met deze leesquiz zou ik beginnen met het lezen van de Dolfje Weerwolfje boeken. Terwijl je boek 1 uit hebt zou je deze quiz al in kunnen zetten. In deze quiz zitten over het algemeen vragen over de boeken van Dolfje Weerwolfje, vandaar dat je eerst de boeken moet lezen. Anders kunnen de kinderen veel vragen al niet beantwoorden. Ook worden er vragen gesteld zoals ‘Je wilt pannenkoeken bakken, maar je bent vergeten hoe dat moet. Wat voor soort boek moet je pakken’.

Activiteit 1: Kaartjesdans
Geef ieder kind uit de klas een kaartje. Zet de muziek aan en de kinderen lopen door elkaar heen. Als de muziek stopt stellen de kinderen een vraag aan het kind dat het dichtstbij staat.

Activiteit 2: Tweetallen
In groepjes gaan de kinderen aan de slag met de kaartjes. In tweetallen stellen ze elkaar de vragen en krijgen ze punten. Voor iedere goed beantwoorde vraag krijgen ze een punt, wie heeft er aan het einde de meeste punten?

Activiteit 3: Welke soort vragen
De kinderen stellen de vragen aan elkaar. Als ze de vragen goed beantwoorden krijgen ze verschillende punten. Voor een kennisvraag krijgen ze 3 punten, voor een leesvraag krijgen ze 2 punten en voor een Challenge krijgen ze 1 punt.

De link naar de quiz kan je hieronder vinden
Leesquiz

Doe je mee aan de Facebook/ Instagram winactie?
Het winnende woord is: 🌕
Weet jij wat het woord is? Laat deze dan achter in de reacties op Facebook of Instagram en je maakt meteen kans op de leesquiz van Dolfje Weerwolfje.

Lezen met Dolfje Weerwolfje
Lezen met Dolfje Weerwolfje

Vind je het leuk om nog een artikel te lezen over voorleesboeken? Klik dan hier of hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *