Spreekbeurten

Spreekbeurten bestaan al ontzettend lang, het houden van een spreekbeurt zorgt bij veel kinderen voor stress en ik denk dat dit beeld ook nog wel even zal blijven bestaan. Wij laten de kinderen op school wel spreekbeurten geven maar ik denk dat het ook anders kan.

Het topic spreekbeurten vind ik zelf behoorlijk achterhaald, maar de doelen die er achter zitten vind ik natuurlijk wel belangrijk. De kinderen leren presenteren, ze leren informatie opzoeken, in hun eigen woorden zetten en gebruiken. Hierdoor gaat zowel de passieve als de actieve woordenschat omhoog.
Werk jij op een andere manier aan deze doelen? Let me know in the comments!!

Daarnaast helpen veel ouders hun kinderen met het maken van een spreekbeurt en het is heel erg fijn dat zij dit doen, al denk ik dat sommige ouders iets te veel helpen. Als een ouder de spreekbeurt in elkaar zet is dat vast heel lief/aardig bedoelt maar de kinderen worden hier niet mee geholpen.

Zoals ik eerder al typte laten wij de kinderen dus wel een spreekbeurt geven en hier heb ik een document voor gemaakt wat de kinderen kunnen gebruiken bij het maken van hun spreekbeurt. Wij gebruiken deze versie in groep 7. In groep 6 mogen de kinderen de doorgestreepte onderwerpen nog wel kiezen.

Het bestand kan je hieronder gratis downloaden.
Hoe maak je een spreekbeurtGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *