Wie is het Haasje?

Wie is het Haasje? is hét spel dat je speelt met je collega’s, gewoon op de werkvloer.

Hoe het begon
In het schooljaar 2019-2020 heb ik het spel Wie is de Piet? uitgeprobeerd op de basisschool waar ik werk. Het spel werd ontzettend leuk ontvangen en als team hebben wij een hele leuke tijd beleefd. Daarna heeft het spel eigenlijk een jaar lang op de plank gelegen… Tot ik in september dacht misschien is het wel leuk om het spel weer te spelen. Natuurlijk moest dit wel een ander spel zijn anders zouden de opdrachten voor zich spreken. Vrij snel bedacht ik nieuwe opdrachten en een collega gaf aan dat misschien nog veel meer teams dit leuk vonden om te spelen, hier had ik nog niet eerder over nagedacht dus hup alles in een documentje en op mijn website geplaatst.
Meteen merkte ik dat het spel heel goed aansloeg en het spel werd erg goed verkocht. Helaas had ik iets meer tijd moeten steken in de opzet want er zaten hier en daar spelfouten in het document en daarnaast een fout in 1 van de spellen. Ik vond het vreselijk maar ik kon er niets meer aan doen. Natuurlijk heb ik meteen iedereen een rectificatie gestuurd.
Gelukkig heb ik heel erg veel positieve reacties ontvangen en hierdoor ben ik begonnen aan de paasversie. Natuurlijk kan je er nu vanuit gaan dat er geen fouten in zitten. Daarnaast heb ik de feedback die ik ontvangen heb natuurlijk verwerkt in deze versie.

Ben je benieuwd geworden naar het spel… lees hieronder dan verder…

Wie is het Haasje?

Dit spel speel je niet in de klas maar in een team van collega’s!

Wie is het Haasje? is geïnspireerd op het spel Wie is de Mol?.
Er is 1 collega die de opdrachten saboteert en de anderen proberen er achter te komen wie het is.

Al het materiaal in deze bundel is kant en klaar. Met weinig tot geen voorbereiding speel je dit spel 2 weken met je collega’s.
Gewoon op de werkvloer!

Teambuilding

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel teams die doen aan teambuilding, dat is natuurlijk niet voor niets. Werknemers zijn essentieel in bedrijven en teambuilding kan worden gebruikt om deze werknemers te inspireren, motiveren en behouden.

Waarom is teambuilding zo belangrijk?
Teambuilding is zo belangrijk omdat je altijd bezig bent met samenwerken, plezier en communicatie. Teambuilding activiteiten zorgen voor positiviteit, enthousiasme en een hecht team. In een positief en hecht team hebben de werknemers meer werkplezier en zo ontstaan de mooiste situaties. Het onderlinge vertrouwen groeit en er ontstaat een professionele organisatie. Tijdens de teambuilding activiteiten communiceren collega’s verbaal en non-verbaal met elkaar op een informele manier, dit zorgt voor eenheid en verbinding. Een positief en hecht team zorgt voor succes!

De activiteiten in deze bundel zorgen voor verbinding, enthousiasme en vertrouwen.

Wil je het spel bestellen?
Klik dan hier

10 thoughts on “Wie is het Haasje?

 1. Hoi hoi.

  Ik ben zeer geinteresseerd. Maar ben even benieuwd in welke richting ik moet denken qua soort opdrachten….

  Zou je een klein tipje van de sluier kunnen/ willen geven?

  Sandra

  1. Hoi Sandra,

   Er is een opdracht in Morse code en de boodschap moet worden ontcijferd, er is ook opdracht waarbij paaseitjes gezocht moeten worden en een opdracht waarbij er een foto opdracht uitgevoerd moet worden door het team. Heb je hier iets aan?

 2. Hoi!

  Ik ben erg geïnteresseerd. Hoe zie de organisatie er uit?
  Moet je middagen gaan zitten met het team of kunnen deze spellen tussendoor worden gespeeld?

  Mvg Karolien

 3. Klinkt super leuk! Is het ook te spelen als je voornamelijk online met elkaar samenwerkt? En sommige van de collega’s nooit op locatie zijn, maar dus alleen online?
  Groet Lisa

 4. Goedeavond,

  Klinkt super leuk. Nu wil ik dit doen met mijn team wat in de thuiszorg werkt. Nu werken er collega’s in de ochtend maar ook s avonds . Is dit spel dan ook geschikt ?

  Groetjes wendy

  1. Hoi Wendy,
   Dit is zeker geschikt. Inmiddels doen scholen, zorginstellingen en zelfs ziekenhuizen aan het spel mee.
   Ook zij zitten allemaal met parttimers en verschillende werktijden.

   Groetjes Dominique

 5. Ik heb net voor ons team het Wie is het Haasje spel besteld en ontvangen. Wij hebben het spel 2 jaar terug ook gedaan. Zijn de vragen aangepast? Bijv. bij opdracht 3 Geuss the song. Alvast bedankt, Jante

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *