Een toost of een toast?

Eigenlijk wilde ik een stukje schrijven over sinterklaas toastjes maar terwijl ik wil beginnen moet ik ineens denken aan een gesprek met een collega gisteren….

Allemaal hebben we te maken met Corona, we kunnen er met z’n allen uren over praten. Wat doet Mark Rutte wel goed of juist niet, de een zou het vaccin meteen nemen de ander laat eerst anderen voorgaan en wat een ongemak ervaren we allemaal. Alles wat het leven leuk maakt mogen we niet meer.

In het onderwijs merken wij natuurlijk ook heel veel van de maatregelen. Kinderen die verkouden zijn, blijven thuis. Dit jaar hebben kinderen nog nooit zo veel thuis gewerkt en laten we eerlijk zijn, in januari wisten we nog niet eens of thuiswerken wel haalbaar was.
Leerkrachten die thuisonderwijs regelen en voor de klas staan. De achterstanden die weg gewerkt moeten worden maar hoe?
Ouders die de school niet in mogen om even iets tegen de leerkracht te zeggen. Ouders die hun kind thuisonderwijs geven maar zelf ook een baan hebben, hoe dan?
Maar vooral de gezelligheid met elkaar… we staan aan de vooravond van de leukste maand van het jaar. Gezelligheid kenmerkt deze maand.

Tussen alle negatieve berichten door wil ik plaats maken voor een positief bericht. De zorg werkt keihard door en daarnaast het leven gaat gewoon door!

Natuurlijk is het makkelijk om te balen en hierin te blijven hangen maar doe dit niet! Voor je omgeving en voor jezelf. Bekijk het ook eens vanaf de andere kant, hoe mooi is het dat overal alternatieven voor bedacht worden. De sinterklaasintocht op tv, kerstviering in de school, gezelligheid in kleine groepjes met als voornaamste reden, iedereen gezond houden.

Zeg nou eerlijk… dat is toch het allerbelangrijkste? Dus als je elkaar ziet van achter het raam of op 1,5 meter afstand….zwaai, groet of knik even naar elkaar. Aandacht voor elkaar is zo belangrijk. Eigenlijk doen we het gewoon allemaal heel erg goed. Dus vandaar een toost voor elkaar!
En vergeet niet, ieder gebaar is er 1…..

En om nog even terug te komen op de toastjes…. gewoon maken natuurlijk!!
Maak samen deze leuke toastjes of breng een beetje gezelligheid bij elkaar langs.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *