Sintknutsel bovenbouw

De sinterklaastijd vind ik altijd zo leuk!! Met een bakje kruidnoten de intocht kijken, heerlijk. Ook in de bovenbouw hangt er een goede sfeer rond de sinterklaastijd. Het is gewoon heel erg gezellig.
Maarrr wat knutsel je nou met kinderen die eigenlijk alles al geknutseld hebben in de 7 of 8 jaar dat ze op de basisschool zitten.
Hieronder vind je een leuk idee om te knutselen met de bovenbouw.

Wat heb je nodig:
– Veel verschillende kleuren papier (ik heb gekozen voor blauw, wit, bruin, zwart en wat overige stukjes die ik in het magazijn kon vinden)
– Witte verf

Degene die mijn website een beetje kennen, weten dat ik het belangrijk vind om de kinderen veel zelf te laten verzinnen. Ik zal dus nooit dit voorbeeld op het bord zetten en tegen de kinderen zeggen dat we dit gaan maken. Ik laat het plaatje zien aan de kinderen zodat ze weten wat de bedoeling is maar daarna haal ik het plaatje meteen weg. Ik leg de nadruk op dat ik het leuk zou vinden als de kinderen zelf iets verzinnen voor binnenin de cirkel. Het eerste kind dat iets anders maakt dan mijn voorbeeld zal ik dus uitgebreid in het zonnetje zetten en zo krijg je 27 verschillende knutselwerkjes. Daarom is het dus ook leuk om materiaal klaar te leggen waar je niets over gezegd hebt, de kinderen gaan aan de slag en komen vaak met de leukste creaties terug.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *