Ontwerp je eigen app

Met de onderstaande handleiding ‘ontwerp je eigen app’ kunnen kinderen in de bovenbouw hun eigen app ontwerpen.

Tijdens deze activiteit maken de kinderen hun eigen app door eerst de schermen te tekenen en deze daarna door middel van linkjes te koppelen aan elkaar.

Een app maken begint een goed verhaal verzinnen. Dat heet de user-journey: de reis van je gebruiker. Zo’n verhaal kun je heel goed op papier maken. En met de website marvelapp.com zet je je tekeningen zo over op je mobiel/laptop of Chromebook en maak je er een echt werkende app van!

  • Je kunt een app met een menu maken: zo kun je via een onderwerp kiezen.

Dat werkt goed voor een kookapp: je kiest eerst hoofdgerecht en dan bijvoorbeeld pasta in het menu. Zo kom je bij het recept.

  • Of je maakt een quiz waarin de vragen achter elkaar staan en je op het goede antwoord moet klikken. Zo beweeg je door de app.
  • Je kunt ook schermen achter elkaar zetten, als je lekker wilt lezen of kijken. Dat is leuk voor een moppen-app of een fotoalbum.
  • Of je maakt een combinatie: bijvoorbeeld een fashion-app waar je via menu kunt kiezen, maar ook van scherm naar scherm kunt klikken.

Een app bestaat altijd uit verschillende schermen, die logisch op elkaar volgen. Je moet iedere stap en scherm verzinnen.

Hier kan je het complete stappenplan vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *