Groei mindset

De afgelopen tijd heb ik mij behoorlijk verdiept in de groei mindset bij kinderen.
In mijn klas heb ik kinderen die twijfelen aan hun eigen kunnen, niet geloven in zichzelf, onzeker zijn, doorzetten lastig vinden, fouten maken nog moeilijker vinden en alles in 1 keer goed willen doen.

Als juf (en moeder) gaat dit mij aan het hart. De afgelopen weken ben ik mij gaan verdiepen in groei mindset.

Allereerst heb ik een les gegeven over ‘wat is een groei mindset’. Eerlijk is eerlijk, alle kinderen hingen aan mij lippen en vonden het reuze interessant. Ook vertelde ik dat we hier het komende half jaar mee aan slag gaan dus dat echt belangrijk is dat ze dit serieus nemen. Wil je deze les ook geven? De presentatie is te downloaden via jufdominique.nl

Na deze les heb ik het schattenschrift geïntroduceerd. Bij de Wibra/action/hema heb ik mooie A5 schriften gekocht (zo geef je de kinderen het idee dat het echt iets speciaals is en anders dan de gewone schriften die gebruikt worden op school) en ieder kind mocht er 1 uitkiezen.

Het schattenschrift is een schrift dat echt van de kinderen zelf is. Willen de kinderen niet dat het door anderen gelezen wordt dan is dat prima.
‘Juf, is het dan een dagboek?’
Het woord dagboek vind ik lastig…. Dat suggereert dat we er iedere dag in gaan schrijven en dat hoeft niet altijd. Daarnaast mag er in het schattenschrift getekend, geplakt, gekleurd en geschreven worden.
Mijn bericht aan de kinderen: laat je creativiteit los!!

Download hier de presentatie en stuk achtergrond informatie

Groei mindset
Achtergrondinformatie

One thought on “Groei mindset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *